آبگرمکن برقی
این جعبه در حقیقت درب فوقانی یا تحتانی مخزن آب گرمکن می باشد. که قسمت های مهم تعبیه شده در آن عبارتند از:
1- ورودی محافظ در مقابل اضافه حرارت
2- لامپ نشان دهنده
3- ورودی نشان دهنده حرارت
4- صفحه فلانچ عایق حرارت
کلید " دستگیره " انتخاب حرارت
ترموستات
محل عبور لوله بلو " نشان دهنده حرارت "تنظیم کننده حد اکثر دما با نگهدارنده
پیچ و بست برای قسمت های گرمایی " المنت ها "
لامپ نشان دهنده
صفحه کف
نگهدارنده لوله بلو " تنظیم حرارت "
ترموستات :
وظیفه ترموستات کنترل اتوماتیک حرارت است . در سماور برقی از ترموستات بی متالی استفاده می شود ولی در آبگرمکن ها از ترموستات های گازی
ساختمان و طرز کار ترموستات گازی به شرح زیر می باشد:
قسمت های ترموستات گازی :
بدنه
فانوسک ، لوله بلو و لوله مویی
اهرم
پلاتین های اتصال
پیچ تنظیم
ولوم
اصول کار ترموستات گازی این گونه است که درون فانوسک و لوله بلو مقداری گاز حساس از نوع اتر یا جیوه وجود دارد. با حرکت ولوم در جهت عقربه های ساعت اهرم به پلاتین ها فشار وارد نموده و به یکدیگر متصل شده واز آن جا که المنت از قبل نول دارد، روشن می شود " با رسیدن فاز از ترموستات " المنت شروع به تولید حرارت نموده و لوله بلو نیز که با فاصله ناچیزی از آن قرارگرفته متوجه حرارت ایجاد شده می شود. با گرم شدن لوله بلو ،گاز درون آن منبسط شده و به حرکت در می آید.این گاز تحریک شده وارد ترموستات شده و آن را منبسط می کند.
در صورتیکه حرارت تولید شده در المنت به آن حدی باشد که بتواند گاز سیستم فانوسک لوله بلو را به مقداری تحریک نماید که فانوسک به اندازه لازم منبسط شود به پلاتین ها فشار آمده و این فشار بر اهرم که جهتی مخالف این فشار را دارد غلبه نموده و ارتباط آن ها قطع می شود.با قطع ارتباط پلاتین ها برق المنت قطع شده و دمای آب پس از مدتی کاهش می یابد با کاهش دمای آب ، گاز منبسط شده نیز سرد شده و حجمش کاهش یافته و منجر به آن می شود که فانوسک نیز کوچک تر شود.یک فنر ارتباط پلاتین ها را مجددا" ایجاد می کند و همین موارد عینا" تکرار خواهد شد. به وسیله ولوم که به اهرم متصل است می توان میزان لازم انبساط فانوسک را تنظیم نمود.همانگونه که می دانید انبساط فانوسک مستلزم ایجاد حرارت المنت است از اینرو تنظیم ولوم در واقع تنظیم دمای آب است. به کمک پیچ تنظیم می توان مدت استرحت ترموستات را به هنگام قطع خودکار،کاهش یا افزایش داد.
برای تست این فانوسک ها کافیست کنتاکت ها را به یکدیگر متصل نموده و به توسط حرارت لوله بلو را گرم می کنیم.پس از مدت اندکی می بایست صدای قطع شدن کنتاکت ها به گوش رسد. این آزمایش در مورد صحت مدار اتوماتیک ترموستات انجام می شود.خود کلید ترموستات را می توان به توسط اهم متر تست نمود. رابط های اهم متر را به کنتاکت های ترموستات متصل و کلید را قطع و وصل می کنیم.با قطع کلید عقربه مقدار صفر را نشان می دهد. رنج اهم متر می بایست R*1انتخاب می شود.
در صورت بروز هرگونه سوراخ یا حفره ای در لوله بلو یا لوله مویی " که رابطه بین بلو و فانوسک است " یا فانوسک،گاز اتر یا جیوه خارج شده و ترموستات عمل اتومات را انجام نمی دهد. از اینرو لازمست در فواصل زمانی معین ترموستات کنترل شود. ترموستات معیوب می بایست بلافاصله تعویض شود.
اجزا آبگرمکن برقی زمینی یا زیر دستشویی
آموزش و عیب یابی اولیه لوازم خانگی
دانلود رایگان نرم افزار آموزشی تعمیر و عیب یابی پکیج شوفاژ دیواری
برای خرید پکیج های دودکش دار چه شرایطی لازم می باشد
عیب یابی . علت احتمالی . راه حل تعمیر آبگرمکن دیواری
دستور العمل مربوط به نصب دستگاه پکیج شوفاژ دیواری 1
دستور العمل مربوط به نصب دستگاه پکیج شوفاژ دیواری 2
لینک دانلود مستقیم نرم افزار آموزشی پکیج شوفاژ دیواری "نسخه اندروید"3ورژن
لینک دانلود مستقیم نرم افزار آموزشی آبگرمکن دیواری "نسخه اندروید"3ورژن
لینک دانلود مستقیم نرم افزار آموزشی تعمیر یخچال های خانگی "نسخه اندروید"1ورژن
لینک دانلود مستقیم نرم افزار آموزشی تعمیر لوازم خانگی "نسخه اندروید"3ورژن
نرم افزارهای تاسیسات : کاری از علیرضا حدادی